martes, 1 de marzo de 2016

Historia de castell de carcassona

Historia del castell de Carcassona
Situat en el centre de Carcassona, el castell, construït sobre un domus del segle I, va ser la fortalesa que albergava als vizcondes de Carcassona.  Construït a principis del segle XII va sofrí varies modificacions posteriors, a destacar la del any 1229 on, per ordre del regne de França, es va convertir en senescalia. De 1240 a 1250, es va portar a cap una important labor per enfortir la muralla, incorporant mes torres rodones, la barbacana avançada a la porta de entrada i al fos. 


Els primers indicis d'assentaments humans a la regió de Carcassona daten de vora el 3500 aC. Cap a l'any 800 aC. el lloc aturonat de Carsac va esdevenir un important centre d'intercanvi comercial.

Carcassona va passar a ser estratègicament important quan els romans van fortificar el cim del turó pels volts de l'any 100 aC.Va proveir el Cèsar molts soldats durant la campanya del 56 aC. Va esdevenir colònia amb el nom de Iulia Carsaco, més endavant anomenada simplement Carcasum i Carcasso. La major part de les muralles septentrionals daten d'aquesta època. Als itineraris és anomenada Castellum Carcaso.

Al segle VII, els Visigots van ocupar la ciutat i hi van construir més fortificacions, que encara es conserven. Van repel·lir amb èxit els atacs dels francs. Els sarraïns van prendre Carcassona l'any 725, però el rei Pipí els en va expulsar el 759.

Carcassona és famosa pel seu paper en la croada contra els albigesos, quan la ciutat era un feu càtar. L'agost del 1209 l'exèrcit croat de Simó de Montfort va forçar la rendició de la ciutat després d'un setge de quinze dies. Va ajusticiar els Trencavel i va esdevenir el nou vescomte. Va ampliar les fortificacions i Carcassona va esdevenir una ciutadella de la frontera entre França i la Corona d'Aragó. El 1213, la batalla de Muret, que va guanyar Simó de Montfort contra el comte de Barcelona Pere el Catòlic, va marcar el preludi de la dominació francesa sobre Occitània.















No hay comentarios:

Publicar un comentario